Még mindig tévhitek keringenek a köztudatban a napelemekről.

Íme a legelterjedtebbek és cáfolatuk:

„csak nappal termel, éjszaka és borult időben nincs belőle áram”

Az igaz, hogy a napelem elsősorban nappal termel áramot, azonban akkor olyan nagy mennyiséget, amelyet szinte lehetetlen azonnal felhasználni, így azt az elektromos hálózatba tölti. Borult időben és éjszaka pedig innen használhatnak áramot. Pont úgy, ahogy napelem nélkül is tennék.

„drága, soha nem térül meg”

A napelemes technológia egyre olcsóbb, viszont egyre hatékonyabb. Ennek a két tényezőnek köszönhetően az elmúlt években jelentősen csökkent a rendszer telepítésének költségei és a beruházás megtérülésének ideje egyaránt. Helyszíni felmérésünk pedig továbbra is ingyenes!

„csak tetőre szerelhető”

A beesési szög és az egyébként kevéssé hasznosuló hely felhasználása miatt elsősorban a tetőn helyezzük el a napelem paneljeit, azonban ha az épület fekvése, vagy a tetőszerkezet nem megfelelő, ma már több alternatív lehetőség is van napelemes rendszerek telepítésére.

„a napelemekben komoly kárt okoz a jégeső”

A napelemek felülete biztonsági üveggel fedett, amely erősebb, mint egy tetőablak, ezért igen ellenálló a normál természeti jelenségekkel szemben. Az igazi megnyugvás érdekében azonban érdemes a lakásbiztosítást kiterjeszteni a napelemes rendszerre is.

„mi van akkor, ha a megtérülési időn belül elköltöznék?”

Semmi gond. A kiépített napelemes rendszer egyrészt növeli az ingatlan értékét, így az jobban eladható, másrészt rendszer kis befektetéssel le- és átszerelhető.

„káros a környezetre”

A napelem a napenergiát, egy megújuló energiaforrást hasznosít az áramtermeléshez, ami közben nem bocsát ki káros anyagot. A modern, inverteres rendszerek már akkumulátort sem használnak, így egyáltalán nem károsítják a környezetet.

Ne higgyen el mindent, amit az után hall, kérje valódi szakember tanácsát!

Hívjon minket egyeztessünk időpontot az ingyenes helyszíni felmérésre!